
Jadłospis
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 18.07.2022 |
Kanapka (pieczywo mieszane-60g, masło-5g, kiełbasa krakowska z indyka -20g, papryka czerwona– 10g, sałata lodowa -5g, 10 g, kakao 200 ml, banan – 150 g |
Makaron świderki z serem i truskawkami -150g, marchew w słupki – 50 g kompot owocowy – 150 ml |
Żurek z kiełbasą białą i z ziemniakami-250 ml, tosty-30g, masło-5g, ser żółty-20g, ketchup – 15g, pomidor-20g, , Herbatka z miodem i cytryną– 150 ml |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko, jaja |
Alergeny: gluten, seler, mleko |
|
Wtorek 19.07.2022 |
Zacierki na mleku -200 g, kanapka (pieczywo mieszane- 30g, z masłem-5g, pasta z makreli z jajkiem – 40 g, papryka żółta -20g, roszponka – 2 g, arbuz– 150 g, mięta – 200 ml |
Indyk (duszony)50 g ze szpinakiem 50 g w sosie śmietanowym – 100 g, ryż jaśminowy – 50 g, sałatka z pomidora, cebuli z oliwą, kompot owocowy – 150 ml |
Brokułowa z ziemniakami -250g, Twarożek truskawkowy – 60 g, herbatniki – 20 g, napój cytrynowy – 150 ml |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko, jaja |
Alergeny: mleko, gluten, seler |
|
Środa 20.07.2022 |
Pieczywo mieszane -60g, masło -5g, frankfurterki 70 g, pomidor – 20 g, ketchup – 15g, rumianek – 200 ml morela – 100 g |
Kotlet mielony (smażony)-60g ziemniaki -150g, kapusta młoda zasmażana z koperkiem -100g, kompot owocowy-150 ml |
Neapolitańska z makaronem -250ml, -250g, bułeczki mieszane – 30 g, z masłem 5g, i dżemem-30 g, , kawa zbożowa na mleku – 200g |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: mleko, gluten |
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja |
|
Czwartek 21.07.2022 |
Płatki gryczane na mleku – 20 ml, Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, ½ jajka z majonezem i szczypiorkiem– 40 g, ogórek małosolny – 10 g, papryka czerwona – 10 g, herbatka z miodem i z cytryną -200 ml, brzoskwinia – 100 g |
Gulasz (duszone) wieprzowo-wołowe w sosie własnym -50g, kasza pęczak -50 g, różyczki kalafiora got na parze -100g, kompot owocowy -150 ml |
Zupa z soczewicą i z ziemniakami-250g, jogurt grecki z owocami – 150 ml, chałka – 30 g z masłem – 5 g |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko, seler |
|
Piątek 22.07.2022 |
Pieczywo mieszane -60g, masło-5g, szynka wiejska – 20 g, rukola – 2 g, pomidor – 20 g, melon – 150 g, bawarka – 200ml |
Tuńczyk z makronem tagiatelle w sosie śmietanowym z pomidorami – 150 g ogórek małosolny – 100 g, kompot owocowy -150 g |
Zupa jarzynowa z ryżem – 250 g, pieczywo mieszane-30g, masło-5g, ciasto własnego wyrobu (sernik na zimno), woda z mięta i cytryną– 200 ml |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, ryby, mleko, jaja |
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).