zdjęcie owoców w wiklinowym koszu

Jadłospis

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

02.08.2021

Kanapka (pieczywo mieszane-60g, z masłem -5g,  polędwica sopocka – 20 g,  ogórek zielony-10g, rzodkiewka -10 g, banan– 150 g, kawa zbożowa na mleku – 200 ml

Makaron świderki z serem i truskawkami -150g, kompot owocowy -130g, kompot owocowy – 150 ml

Zupa kapuśniak z ziemniakami – 250g, tosty -30g, masło-5g, ser żółty -20g, szynka konserwowa – 20 g, pomidor 20 g, ketchup, woda z cytryną

Alergeny: gluten, mleko Alergeny: mleko, gluten, jaja Alergeny: mleko, gluten, seler

Wtorek

03.08.2021

Płatki kukurydziane  na mleku – 200 ml pieczywo mieszane-60g, z masłem-5g, pasta z makreli z jajkiem – 20 g pomidor-10g, kiełki-5g, arbuz – 150 g

Gulasz drobiowy (duszony)– 50 g, z warzywami -50 g.  kasza gryczana– 150 g, surówka coleslaw – 100 g, kompot owocowy -150 ml,

Ogórkowa  z  ziemniakami- 250g, maślanka z truskawkami 150 ml, bułeczka 40 g z masłem – 5 g

Alergeny: gluten, mleko, ryba, jaja

Alergeny: mleko, gluten, seler Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja

Środa

04.08.2021

Pieczywo mieszane-60g,masło -5 g twaróg z miodem i brzoskwinią-50g, słupki marchewki,  mięta – 200 ml masło-5g, morela -150g

Pieczeń  rzymska w sosie pomidorowym- 60g, bukiet jarzyn gotowane na parze – 100 g,  ziemniaki -150g,  kompot owocowy -130g,

Zupa pomidorowa z makaronem   -250g, kisiel owocowy – 150 g, herbatnik maślany – 30 g

Alergeny: mleko, gluten, Alergeny: gluten, mleko, jaja Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja

Czwartek

05.08.2021

Pieczywo mieszane-60g, masło-5g, ser żółty – 40 g, sałata 5 g,  rzodkiewka– 10 g, herbatka z pomarańczą – 200 ml nektarynka – 100 g

Pesto bazyliowe z mięsem (duszonym) i orzeszkami pinii – 60 g,  makaron pene -50 g, ogórek małosolny – 100 g,  kompot owocowy -150ml,

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami -250g, , kajzerka – 40 g, masło 5g,  z dżemem – 20 g, kakao 150 ml

Alergeny: gluten, mleko, Alergeny: mleko, gluten, jaja, orzechy Alergeny: mleko, gluten, seler,

Piątek

06.08.2021

Zacierki na mleku – 200 ml, Pieczywo mieszane-60g, masło-5g, kiełbasa krakowska – 20 g, ogórek zielony -10g, papryka żółta -10g ,  melon  – 150 g

Kotlet z ryby (smażony)  –60g,  ziemniaki -150g, mix sałat z sosem vinaigrette, -100g kompot owocowy -150ml,

Zupa jarzynowa z ryżem -250g , ciasto własnego wyrobu (sernik na zimno z owocami) – 80 g,  woda z pomarańczą

Alergeny: gluten, mleko, Alergeny: mleko, gluten, jaja, ryby Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).