zdjęcie owoców (jabłka, winogrona, kiwi, gruszki, ananas, mandarynki)  w wiklinowym koszu

Jadłospis

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

29.05.2023

Zacierki na mleku – 200 ml Pieczywo mieszane -60g, masło-5g,     parówki wieprzowe – 20 g, ketchup 15 g, rzodkiewka –10 g ogórek zielony   10g, banan – 150 g

Ryż zapiekany z jabłkiem prażonym z cynamonem i bitą śmietaną-150g, kompot owocowy – 150 ml,  słupki marchewki– 50 g, owoce suszone – 20 g, orzechy nerkowca – 10 g

Zupa z soczewicą i ziemniakami -250 ml, pieczywo mieszane 30g, krakowska  z indyka– 20 g, pomidor –15 g, rukola – 5 g herbata zielona, 150 ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: mleko, seler, gluten

Wtorek

30.05.2023

Kawa zbożowa na mleku- 200 ml, pieczywo mieszane- 30g, z masłem-5g, szwedzki stół : kiełbasa krakowska – 10 g , jajko – 20 g, szynka wiejska – 10 g, ser mozzarella – 20 g,   papryka kolorowa– 20g, kiełki 5 g,  ogórek zielony – 10 g, pomidor – 10 g, sałata lodowa – 5 g, kiwi – 100 g

Pieczeń drobiowo-wieprzowa 50 g, w sosie pomidorowym  –  100 g, ziemniaki got z koperkiem- 150 g, fasolka szparagowa  got z masłem– 100 g, kompot owocowy-150 ml

Zupa brokułowa z ziemniakami -250ml,   twarożek waniliowy  z musem truskawkowym– 50 g,  bułka  30g  z masłem – 5 g herbatka owocowa– 150 ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny: mleko, gluten, jaja

Alergeny: mleko, seler, gluten

Środa

31.05.2023

Płatki kukurydziane na mleku 200 ml, pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g pasta jajeczna – 50 g, pomidor – 10 g, ogórek kiszony – 10 g,  herbata owocowa – 150 ml, gruszka– 100 g

Potrawka z indyka (duszona) 50g   w sosie własnym,   kopytka – 100g,  surówka colesław -100g, kompot owocowy -150ml kompot

Zupa pieczarkowa  z  makaronem -250ml   pieczywo mieszane – 30 g, jogurt grecki z owocami – 150 ml, rogalik maślany – 80 g

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny: gluten, jaja, mleko

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja

Czwartek

01.06.2023

Kakao- 200 ml, Pieczywo mieszane  -60g, masło -5g,  szynka wiejska– 20 g, papryka – 20g, roszponka – 3g, arbuz- 150 g

Pierś z kurczaka  w sezamie -60g (smażona) ziemniaki z koperkiem -150g,  marchewka z groszkiem -100g, kompot owocowy -150 ml

Krupniczek z kaszą perłową  250ml,   sernik na zimno na biszkoptach z owocami  –  100 g, sok jabłkowo-gruszkowy – 150ml

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja

Piątek

02.06.2023

Płatki ryżowe na mleku – 200 ml Bułeczki mieszane -60g, masło-5g, ser zółty – 20 g, ogórek zielony – 10 g, rzodkiewka – 10 g, melisa z cytryną – 150 ml, jabłko – 150 g

Makaron tagiatelle 50g z łososiem 50g, szpinakiem 50g w sosie śmietanowym , pomidorki koktajlowe 50g,  kompot owocowy -150 ml

Zupa ogórkowa  z ziemniakami -250ml  pieczywo mieszane – 30 g, polędwica sopocka  – 20 g, cykoria czerwona – 10 g, papryka żółta – 10 g, Bawarka – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny:, mleko,  gluten, ryby

Alergeny:, mleko, gluten,  seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża Pieczarkowa z ziemniakami-250g  deser ryżowy z musem owocowym –  200 ml,  podpłomyki – 20 g, herbatka zimowa – zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).