
Jadłospis
Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 06.02.2023 |
Płatki owsiane na mleku – 200 g, kanapka (pieczywo mieszane-60g, masło-5g, szynka pieczona – 40 g, papryka czerwona– 10g, sałata masłowa -5g, 10 g, herbatka zielona – 200 ml, banan – 150 g |
Zapiekanka makaronowa z mięsem i serem żółtym – 150 g, marchewka mini got na parze– 100 g kompot owocowy – 150 ml, owoce suszone – 20 g, orzechy nerkowca – 10 g |
Zupa grochowa i z ziemniakami-250 ml, twarożek owocowy – 50 g, bułka wrocławska – 30 g, z masłem 5 g, mięta z cytryną – 200 g |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko, jaja |
Alergeny: mleko, seler, gluten |
|
Wtorek 07.02.2023 |
Pieczywo mieszane- 30g, z masłem-5g, frankfurterki 60 g pomidorki koktajlowe -15g, roszponka – 5 g, ketchup – 12 g, pomarańcza – 150 g – 100 g, herbatka zimowa– 200 ml |
Gulasz wieprzowy (duszony) 50g z pieczarkami, kasza gryczana biała-50g, sałatka z buraka z ogórkiem kiszonym -100g, , kompot owocowy-150 ml , kiwi – 100 g |
Zupa szczawiowa z ziemniakami – 250 ml i z jajkiem ½ szt, placki z dyni – 80 g, kakao słodzone daktylem – 200 ml |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: mleko, gluten |
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja |
|
Środa 08.02.2023 |
Kasza manna na mleku – 200 ml, Pieczywo mieszane -60g, masło -5g, sałatka capesse – 30 g, pomidor – 20 g, bazylia 2g, herbatka owocowa – 200 ml jabłko – 150 g |
Kotlecik z kurczaka w sezamie (smażony) -60 g, ziemniaki -150 g, surówka colesłav -100g, kompot owocowy -150 ml, mandarynka – 100 g |
Neapolitańska z makaronem -250ml , pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, krakowska z indyka – 20 g, cykoria czerwona– 10 g, papryka żółta – 10 g, herbatka z miodem i cytryną -200 ml |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: mleko, gluten, jaja |
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja |
|
Czwartek 09.02.2023 |
Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, pasta jajeczna – 40 g, rzodkiewka -10g, ogórek zielony – 10 g, winogrona jasne – 150 g, kawa zbożowa – 200 ml |
Indyk (50 g) w sosie śmietanowo – szpinakowym 50 g, z pomidorami suszonymi, ryż jaśminowy-50g, frytki warzywne got na parze 50 g sok jabłkowy -150 ml |
Zupa brokułowa z ziemniakami-250g, jogurt naturalny z owocami– 100 g, grahamka – 40 g z masłem 5g dżemem – 20 g |
Alergeny: gluten, mleko, jaja |
Alergeny: gluten, mleko |
Alergeny: gluten, mleko, seler |
|
Piątek 10.02.2023 |
Makaronik gwiazdeczki na mleku – 200g, Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, ser żółty – 20 g, kiełki– 5 g, papryka czerwona – 15 g, melisa -200 ml, melon– 100 g |
Mintaj (smażony) – 60g, ziemniaki got -150g, surówka z papryki kolorowej, pomidora, ogórka kiszonego z cebulką i oliwką – 100 g kompot owocowy -150ml kiwi-100 g |
Zupa ryżanka na jarzynach 250g, pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, polędwica sopocka – 20 g, rukola – 5 g, pomidor – 15 g, bawarka -200 ml |
Alergeny: gluten, mleko, jaja |
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, ryby |
Alergeny:, mleko, gluten, seler |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).