zdjęcie owoców (jabłka, winogrona, kiwi, gruszki, ananas, mandarynki)  w wiklinowym koszu

Jadłospis

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

06.02.2023

Płatki owsiane na mleku – 200 g, kanapka (pieczywo mieszane-60g, masło-5g,  szynka pieczona – 40 g,  papryka  czerwona– 10g, sałata masłowa -5g, 10 g, herbatka zielona –  200 ml, banan – 150 g

Zapiekanka makaronowa z mięsem i serem żółtym – 150 g,  marchewka mini got na parze– 100 g kompot owocowy – 150 ml, owoce suszone – 20 g, orzechy nerkowca – 10 g

Zupa grochowa i z ziemniakami-250 ml, twarożek owocowy – 50 g, bułka wrocławska – 30 g, z masłem 5 g, mięta z cytryną – 200 g

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny: mleko, seler, gluten

Wtorek

07.02.2023

Pieczywo mieszane- 30g, z masłem-5g, frankfurterki  60 g pomidorki koktajlowe -15g, roszponka – 5 g, ketchup – 12 g, pomarańcza – 150 g – 100 g, herbatka zimowa– 200 ml

Gulasz wieprzowy (duszony) 50g z pieczarkami,  kasza gryczana  biała-50g,  sałatka z buraka z ogórkiem kiszonym  -100g, , kompot owocowy-150 ml , kiwi – 100 g

Zupa szczawiowa   z ziemniakami – 250 ml i z jajkiem ½ szt, placki z dyni – 80 g, kakao słodzone daktylem – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: mleko, gluten

Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja

Środa

08.02.2023

Kasza manna na mleku – 200 ml, Pieczywo mieszane -60g, masło -5g, sałatka capesse – 30 g, pomidor – 20 g,  bazylia  2g, herbatka owocowa – 200 ml jabłko – 150 g

Kotlecik z kurczaka w sezamie (smażony)  -60 g,  ziemniaki -150 g, surówka colesłav -100g, kompot owocowy -150 ml, mandarynka – 100 g

Neapolitańska z makaronem -250ml  ,  pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, krakowska z indyka  – 20 g, cykoria czerwona– 10 g, papryka żółta – 10 g, herbatka z miodem i cytryną -200 ml

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: mleko, gluten, jaja

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja

Czwartek

09.02.2023

Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, pasta jajeczna  – 40 g, rzodkiewka -10g, ogórek zielony – 10 g, winogrona jasne  – 150 g, kawa zbożowa – 200 ml

Indyk (50 g) w sosie śmietanowo – szpinakowym 50 g,  z pomidorami suszonymi, ryż jaśminowy-50g, frytki warzywne got na parze 50 g   sok jabłkowy -150 ml

Zupa brokułowa z ziemniakami-250g,    jogurt naturalny z owocami– 100 g, grahamka – 40 g z masłem 5g dżemem – 20 g

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny: gluten, mleko

Alergeny: gluten, mleko, seler

Piątek

10.02.2023

Makaronik gwiazdeczki na mleku – 200g, Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, ser żółty  – 20 g, kiełki– 5 g, papryka czerwona – 15 g, melisa -200 ml, melon– 100 g

Mintaj (smażony)   – 60g, ziemniaki  got -150g, surówka z papryki kolorowej, pomidora, ogórka kiszonego z cebulką i oliwką  – 100 g kompot owocowy -150ml kiwi-100 g

Zupa ryżanka na jarzynach  250g,     pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, polędwica sopocka   – 20 g, rukola – 5 g, pomidor – 15 g, bawarka -200  ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, ryby

Alergeny:, mleko, gluten,  seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).