zdjęcie owoców (jabłka, winogrona, kiwi, gruszki, ananas, mandarynki)  w wiklinowym koszu

Jadłospis

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

25.09.2023

Płatki kukurydziane na mleku – 200 g, pieczywo mieszane-60g (pszenne, słonecznikowe), masło-5g, ser żółty – 40 g, papryka czerwona – 10g, sałata masłowa – 5g, 10 g, herbatka zielona – 200 ml, banan – 150 g

Makaron świderki z serem i truskawkami -150g, marchew w słupki – 50 g kompot owocowy – 150 ml

Zupa żurek z ziemniakami i białą kiełbasą-250 ml, bułeczki pszenne -30g, masło-5g, szynka wiejska-20g, pomidor-10g, kiełki -5g, lemoniada pomarańczowa– 200 ml

Alergeny: gluten, mleko, kcal – 350

Alergeny: gluten, mleko, jaja, kcal – 450

Alergeny: mleko, gluten, seler, kcal – 350

Wtorek

26.09.2023

Kawa zbożowa na mleku – 200 ml Pieczywo mieszane (pszenne, razowe)- 30g, z masłem-5g, frankfurterki 50 g pomidorki koktajlowe -15g, roszponka – 5 g, ketchup – 12 g, śliwki– 100 g,

Pieczeń rzymska (wieprzowo-drobiowa) 50g, w sosie pomidorowym, kasza pęczak – 50g, różyczki kalafiora got na parze – 100g, kompot owocowy – 150 ml

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami – 250 ml koktajl jogurtowy z bananem i truskawką – 150 g, wafle ryżowe naturalne– 30 g

Alergeny: gluten, mleko
kcal – 350

Alergeny: mleko, gluten, jaja kcal – 500

Alergeny: mleko, gluten, seler, kcal – 300

Środa

27.09.2023

Płatki owsiane na mleku – 200 ml, bułeczki mieszane (pszenne, graham) -60g, masło -5g, twarożek z miodem – 50 g, słupki ogórka zielonego-20 g, herbatka z miodem i cytryną– 200 ml gruszka – 150 g

Kotlecik z kurczaka w sezamie (smażony) -100g, ziemniaki -150 g, surówka z kapusty pekińskiej z oliwką -100g, kompot owocowy -150 ml,

Zupa ryżanka na jarzynach -250ml Pieczywo mieszane -60g (pszenne, staropolskie), z masłem -5g, polędwica tradycyjna – 20 g, papryka czerwona– 15 g, sałata lodowa – 5g herbatka miętowa – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko, kcal – 350

Alergeny: mleko, gluten, jaja, kcal – 500

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, kcal -300

Czwartek

28.09.2023

Kakao – 200ml, pieczywo mieszane -60g (pszenne, wieloziarniste) z masłem -5g, szwedzki stół (jajko-20g, szynka naturalna – 15 g, kiełbasa krakowska – 15 g, rzodkiewka -10g, ogórek zielony – 10 g, sałata masłowa- 5 g, pomidor -10 g, papryka czerwona, melon – 150 g

Gulasz z indyka 50g (duszony) z dodatkiem pieczarki, kopytka – 100 g, surówka z pora, marchewki, jabłka z jogurtem 100g, kompot owocowy – 150 ml

Zupa z brokułowa z ziemniakami-250g, chałka -60 g – 20 g, z masłem- 5 g i dżemem- 20 g, bawarka – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja, kcal – 350

Alergeny: mleko, gluten, jaja kcal – 500

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja kcal – 300

Piątek

29.09.2023

Płatki ryżowe na mleku – 200g, Pieczywo mieszane -60g (pszenne, orkiszowe), z masłem – 5g, schab pieczony – 20 g, pomidor – 10 g, papryka żółta – 10 g, herbatka rumiankowa -200 ml, jabłko – 100 g

Ryba miruna (smażona) – 60g, ziemniaki got – 150g, sałatka z buraczka z ogórkiem kiszonym i oliwką – 100 g kompot owocowy – 150ml

Krupniczek jaglany 250g ciasto własnego wypieku – 200 g mleczko truskawkowe – 150 ml

Alergeny: gluten, mleko, gorczyca kcal – 350

Alergeny: mleko, gluten, jaja, ryby kcal – 500

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja kcal – 300 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża, herbatka zimowa – zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).