Jadłospis

 


Październik 2019

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

14.10.2019

Kanapka (pieczywo mieszane-60g, z masłem -5g, pasta jajeczna, ogórek zielony-20g, rzodkiewka – 5g, herbata miętowa – 130 ml
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Makaron z serem białym i truskawkami -150g, kompot z rabarbaru -200ml, banan-130g

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Zupa kalafiorowa z ziemniakami - 250g, kanapka (pieczywo mieszane-30g, masło-5g, polędwica sopocka -15g) pomidor ze szczypiorkiem 20 g, kawa zbożowa na mleku - 200ml
Alergeny:, mleko, gluten, seler
WTOREK

15.10.2019

Płatki kukurydziane na mleku - 200 g kanapka (pieczywo mieszane-60g, z masłem-5g, pierś z indyka -20g,) papryka czerwona-10g, kiełki-5g, herbata owocowa-130g

Alergeny: gluten, mleko

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (duszone)- 60g, ziemniaki z koperkiem -50g, mizeria z jogurtem greckim –100g, kompot wiśniowy -130g, śliwki -100g

Alergeny:, mleko, gluten, jaja,

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową z ryżem-250g, racuchy drożdżowe z jabłkiem bawarka 130 ml

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

ŚRODA

16.10.2019

Pieczywo mieszane-60g, masło-5g, pasta z makreli z jajkiem, ogórek kiszony – 10 g, pomidor – 10 g, herbatka z cytryną – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba

Klopsiki drobiowe (duszone) w sosie koperkowym (gotowany)- 60g, kasza kuskus -50g, surówka z kapusty pekińskiej –100g, kompot śliwkowy -130g, gruszka -100g

Alergeny:, mleko, gluten, jaja,

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami-250g, jogurt naturalny z nasionami chia i z truskawkami 150 ml, biszkopt

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

CZWARTEK

17.10.2019

Kajzerka -60g, masło-5g, twaróg z miodem-50g, kawa zbożowa – 200 ml

Alergeny: gluten, mleko

Indyk z warzywami w sosie śmietanowym, ryż jaśminowy -60 g, kompot truskawkowy -130ml, winogrona -100g

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

Krem z dyni z grzankami -250g, kanapka (pieczywo mieszane-30g, masło-5g, wędlina, ogórek zielony, papryka czerwona, herbatka owocowa 130 ml

Alergeny:, mleko, gluten, seler

PIĄTEK

18.10.2019

Pieczywo mieszane-60g, masło-5g, ser żółty- 20 g, pomidor -20g, kiełki -4g , herbata z miodem i cytryną

Alergeny: gluten, mleko

Ryba w panierce (smażona) –60g, z ziemniakami -150g, surówka kapusty kiszonej z oliwką, -100g kompot z porzeczki -130ml, jabłko – 150 g

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, , ryby

Zupa pomidorowa z makaronem -250ml, , rolada jabłkowa, kakao -130ml

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.