Jadłospis
od 29 czerwca do 3 lipca 2020 r.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

29.06.2020

Kanapka (pieczywo mieszane-60g, masło-5g, jajko z majonezem i szczypiorkiem -20g, pomidor – 15g, , kakao 200 ml
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Pierogi z serem, surówka z marchewki z jabłkiem -150g, kompot owocowy -200g, banan– 150g

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Żurek z białą kiełbasą z ziemniakami-250 ml, pieczywo mieszane-30g, masło-5g, ser żółty -20g, rzodkiewka -10g, sałata – 5 g Herbatka z miodem i cytryną
Alergeny:, mleko, gluten, seler

WTOREK

30.06.2020

Pieczywo mieszane- 30g, z masłem-5g, wędlina -20g), pomidor -10g, sałata -5g, mięta-130ml

Alergeny: gluten, mleko

Spagettii boloneze z mięsem duszonym -50g, różyczki brokuła -100g, kompot owocowy -130g, arbuz– 150g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja
Barszcz czerwony z ziemniakami -250ml, twarożek z malinami- 50 g herbatnik maślany – 30 g
Alergeny: mleko, gluten,jaja,seler

ŚRODA

01.07.2020

Pieczywo mieszane -60g, masło -5g, pasta z jajka z tuńczykiem 30 g, ogórek małosolny-10g, papryka 10 g, herbata owocowa-130ml
Alergeny: gluten, mleko
Kotlet schabowy smażony -60g, ziemniaki purre -50g, kapusta młoda z koperkiem-100g, kompot owocowy-130g, broskwinia ufo-80g
Alergeny:mleko, gluten, jaja, ryba
Zupa zacierkowa-250g, Jogurt naturalny z owocami– 150 g, ciasteczka owsiane – 50 g
Alergeny:, mleko, gluten,seler

CZWARTEK

02.07.2020

Pieczywo mieszane -60g, masło-5g, wędlina -20g, ogórek zielony – 10 g, cykoria -kawa zbożowa – 200 ml
Alergeny: gluten, mleko
Gulasz drobiowy (duszony) z jarzynami, kasza bulgur -60 g, fasolka szparagowa gotowana – 100 g, kompot owocowy -130ml, jabłko -120g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler
Botwinka -250g, jogurt naturalny z nasionami chia i z truskawkami 150 ml, biszkopt – 30 g
Alergeny:, mleko, gluten, seler, jaja

PIĄTEK

03.07.2020

Pieczywo mieszane-30g, masło-5g, twarożek z miodem- 30 g, słupki marchewki – 20 g, mięta z cytryną

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Kotlet jajeczny (smażony) –60g, z ziemniakami -150g, surówka kapusty pekińskiej z jogurtem -100g kompot owocowy -130ml, morela– 60 g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja

Zupa kalafiorowa z makaronem -250ml, ciasto z wiórkami kokosowymi, kakao -130ml

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.