Jadłospis
od 9 marca do 13 marca 2020 r.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

09.03.2020

Kanapka (pieczywo mieszane-60g, masło-5g, jajecznica ze szczypiorkiem -20g, papryka-10g, sałata -5g, kakao -200ml
Alergeny: gluten, mleko
Makaron serem i truskawkami -150g, kompot owocowy -200g, banan – 130g
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Zupa ogórkowa z ziemniakami -250 ml, pieczywo mieszane-30g, masło-5g, szynka z indyka -15g, pomidor -10g, kiełki -10g, herbata owocowa 130 ml
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

WTOREK

10.03.2020

Pieczywo mieszane-60g, z masłem-5g, szwedzki stół ( wędlina 10 g, ser żółty 10 g, jajko ¼ szt) warzywa (pomidor, ogórek zielony, ogórek kiszony, papryka kolorowa, rzodkiewka, marchewka, sałata karbowana, kiełki)- 30 g herbata owocowa-130g
Warzywa (pomidor, ogórek zielony, ogórek kiszony, papryka kolorowa, rzodkiewka, marchewka, sałata karbowana, kiełki) herbata owocowa-130g

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Pałki z kurczaka (duszone) w sosie własnym -60g, ryż jaśminowy -150g, surówka z kapusty pekińskiej, z brzoskwinią i oliwką -100g, kompot owocowy -130g, gruszka – 120g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler
Zupa szczawiowa z jajkiem i z ziemniakami -250ml, sałatka owocowa -100g, wafle ryżowe – 15g, kawa zbożowa -130ml
Alergeny: mleko, gluten,jaja,seler

ŚRODA

11.03.2020

Pieczywo mieszane -60g, masło -5g, pasta jajeczna z tuńczykiem-20g, ogórek kiszony-15g, pomidor-10g, herbata owocowa-130ml, kawa zbożowa na mleku- 200ml
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Kotlet schabowy (smażony -50g, ziemniaki purre -150g, bukiet jarzyn -100g, kompot owocowy -130g, mandarynka-100g
Alergeny:mleko, gluten, jaja
Pieczarkowa z makaronem -250g, twarożek waniliowy z musem truskawkowym – 60 g, chałka z masłem – 30 g, herbatka owocowa -200 ml
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

CZWARTEK

12.03.2020

Pieczywo mieszane -60g, z masłem -5g, kiełbaski z indyka z ketchupem -80g, pomidor ze szczypiorkiem – 15 g , herbata z cytryną i miodem -130g
Alergeny: gluten, mleko
Carbonara z boczkiem i cebulką, marchewka mini -100g, kompot owocowy -130g, jabłko-120g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja
Zupa brokułowa z ziemniakami -250g, jogurt naturalny z owocami – 150 ml, bułka wrocławska z masłem – 30 g
Alergeny:, mleko, gluten, seler, jaja

PIĄTEK

13.03.2020

Pieczywo mieszane -60g, masło-5g, szynka gotowana 30g, ogórek zielony -20g, cykoria czerwona -15g, kubek mleka-200ml

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Pulpet z ryby (para piec) -60g z sosem, ziemniaki -150g, surówka z buraczka z ogórkiem kiszonym, cebulką i oliwka, kompot owocowy -130g, kiwi-80g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja

Zupa pomidorowa z ryżem -250g, rolada jabłkowa – 50 g, kakao-200ml

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.