Jadłospis

Luty 2020


DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

24.02.2020

Kanapka (pieczywo mieszane-60g, z masłem -5g, ser żółty – 20 g, ogórek zielony-15g, rzodkiewka – 5g, herbata miętowa – 130 ml
Alergeny: gluten, mleko
Makaron z serem białym i truskawkami -150g, kompot z rabarbaru -200ml, banan-130g
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Zupa z soczewicą z ziemniakami – 250g, kanapka (pieczywo mieszane-30g, masło-5g, wędlina -15g) pomidor ze szczypiorkiem 20 g, kawa zbożowa na mleku – 200ml
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

WTOREK

25.02.2020

Pieczywo mieszane-60g, z masłem-5g, szwedzki stół ( wędlina 10 g, ser żółty 10 g, jajko ¼ szt)
Warzywa (pomidor, ogórek zielony, ogórek kiszony, papryka kolorowa, rzodkiewka, marchewka, sałata karbowana, kiełki) herbata owocowa-130g

Alergeny: gluten, mleko

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (pieczone)- 60g, ziemniaki z koperkiem -150 g, ogórek kiszony –100g, kompot owocowy -130g, kiwi -80g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową z makaronem-250g, racuchy drożdżowe z jabłkiem 80 g bawarka 130 ml
Alergeny: mleko, gluten,jaja,seler

ŚRODA

26.02.2020

Pieczywo mieszane-60g, masło-5g, pasta z jajka, ogórek kiszony – 10 g, papryka – 10 g, herbatka z cytryną i miodem – 200 ml
Alergeny: gluten, mleko
Ryba z pieca 60g, ziemniaki -150g, mix sałat z sosem viegrette –100g, kompot owocowy -130g, gruszka -100g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler
Zupa barszcz ukraiński -250g, jogurt naturalny z nasionami chia i z truskawkami 150 ml, biszkopt – 30 g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

CZWARTEK

27.02.2020

Bułeczka kajzerka -60g, masło-5g, sałatka capesse z pomidorem i świeżą bazylią -50g, kawa zbożowa – 200 ml
Alergeny: gluten, mleko
Gulasz drobiowy(duszony) z pieczarkami, kasza bulgur -60 g, dynia pieczona z ziołami – 100 g, kompot owocowy -130ml, jabłko -120g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja
Zupa szpinakowa z ziemniakami -250g, kanapka (pieczywo mieszane-30g, masło-5g, wędlina, rzodkiewka – 5 g, papryka czerwona – 15 g, herbatka owocowa 130 ml
Alergeny:, mleko, gluten, seler, jaja

PIĄTEK

28.02.2020

Kasza manna na mleku – 200 ml
Pieczywo mieszane-30g, masło-5g, pasta marchewkowa – 30 g, ogórek zielony -20g, kiełki -4g ,

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Kotlet jajeczny (smażony) –60g, z ziemniakami -150g, surówka kapusty pekińskiej z jogurtem -100g kompot owocowy -130ml, mandarynka – 80 g
Alergeny:, mleko, gluten, jaja

Zupa pomidorowa z ryżem -250ml, , chałka z masłem i dżemem, kakao -130ml

Alergeny:, mleko, gluten, jaja, seler

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.